Domácí anglické rohlíky

Čerstvé a dobré pečivo se sýrem a slaninou z těsta z domácí pekárny.


4.526x
30 min
5×

Ingredience

těsto

1 lžičkacukr
0.5 lžičkysůl
1 kostkadroždí
400 ghladká mouka
175 mlvlažná voda
120 mlvlažné mléko
2 lžícesušená bramborová kaše

na potření

2 lžíceolej
4-6 lžičekgrilovací koření

na ozdobu

300 ganglická slanina (plátky)
300 gstrouhaný eidam

Postup přípravy

Suroviny vložíme ve správném pořadí (nejprve tekuté suroviny, pak suché a nakonec droždí) do pekárny a zapneme program Těsto. Po vykynutí vyklopíme těsto na vál a rozdělíme na dvě poloviny. Každou část rozválíme na kruh, nakrájíme na osm výsečí a každou výseč stočíme do rohlíku. Rohlíky klademe na plech vyložený papírem na pečení. Každý rohlík potřeme směsí oleje a grilovacího koření, položíme na něj plátek anglické slaniny a posypeme strouhaným sýrem. Ještě chvíli necháme kynout. Připravené a nakynuté rohlíky vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 20 minut do zezlátnutí. Domácí anglické rohlíky servírujeme ke snídani, svačině nebo ke studené večeři.
user-icon

autor Zadoticka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí anglické rohlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena