Netradiční bramborové knedlíky, které mohou chutí trochu připomínat bramboráčky. Vhodná příloha ke všem pečeným i dušeným masům.
Hodnocení
3.8
/ 5 (13x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Podle potřeby
Sůl
Hrubá mouka
Ostatní
Brambory1 kg
Postup přípravy
Polovinu syrových brambor oloupeme a nastrouháme najemno. Vodu, kterou brambory pustí, vymačkáme a vylijeme. Druhou polovinu brambor uvaříme ve slupce, oloupeme a ještě teplé rozmačkáme.
Obě poloviny brambor smícháme dohromady, osolíme a přidáme tolik hrubé mouky, aby šly tvořit knedlíky.
Bramborové knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Hotové knedlíky vyjmeme a necháme okapat.
Dolnorakouské bramborové knedlíky podáváme s pečeným nebo dušeným masem.
V podstatě to je podobný knedlík jako vařívala maminka mé manželky ,rozdíl je pouze v tom že nastrouhané brambory se vymačkaly takřka do sucha,pozor vymačkanou vodu nevyléváme!Necháme usadit škrob který se přidá místo mouky do nastrouhaných brambor,potom se pokračuje stejným způsobem.Tento knedlík pochází ze severu Německa.Podával se převážně s hovězí pečení.