Dobrý rebarborový koláč

Rychlý a jednoduchý koláč, na který určitě budete mít doma suroviny.


4.643x
60 min
5×

Postup přípravy

Mléko, mouku, vajíčka, olej, cukr, sůl a prášek do pečiva smícháme v těsto a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

Rebarboru si oloupeme a nakrájíme na kolečka. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, kterou osladíme. Ve chvíli, kdy se nám rebarbora začne vařit, ji scedíme. Uvařenou rebarboru necháme vychladnout.

Z másla, mouky a cukru si pomocí prstů vytvoříme žmolenku.

Vychladlou rebarboru naklademe na těsto, které jsme vylili na plech. Rebarboru posypeme žmolenkou a dáme do předehřáté trouby péct na cca 45 minut při teplotě 175 °C.

Tento rebarborový koláč je velmi dobrý, chutná k čaji i kávě.
user-icon

autor Maca007


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dobrý rebarborový koláč

Zpět na recept