Dobrý rebarborový koláč

Rychlý a jednoduchý koláč, na který určitě budete mít doma suroviny.


4.643x
60 min
5×

Ingredience

0.5 hrnečkucukr
5 kssilnější rebarbora

těsto

1 hrnekcukr
4 lžíceolej
2 ksvejce
1 hrnekmléko
1 balíčekprášek do pečiva
2 hrnkypolohrubá mouka

drobenka

1 hrnekcukr
4 lžícemáslo
2 hrnkyhrubá mouka

podle potřeby

olej na vymazání
polohrubá mouka na vysypání

Postup přípravy

Mléko, mouku, vajíčka, olej, cukr, sůl a prášek do pečiva smícháme v těsto a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Rebarboru si oloupeme a nakrájíme na kolečka. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, kterou osladíme. Ve chvíli, kdy se nám rebarbora začne vařit, ji scedíme. Uvařenou rebarboru necháme vychladnout. Z másla, mouky a cukru si pomocí prstů vytvoříme žmolenku. Vychladlou rebarboru naklademe na těsto, které jsme vylili na plech. Rebarboru posypeme žmolenkou a dáme do předehřáté trouby péct na cca 45 minut při teplotě 175 °C. Tento rebarborový koláč je velmi dobrý, chutná k čaji i kávě.
user-icon

autor Maca007

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dobrý rebarborový koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena