Dobrý holandský řízek

Recept na chuťově výborný hlavní chod z mletého masa.


4.028x
60 min
1×

Ingredience

2 ksvejce
2 lžícestrouhanka
1 dlmléko
2 lžícehladká mouka
200 gtvrdý sýr
500 gvepřové maso

podle chuti

sůl
1 špetkamuškátový oříšek
mletý černý pepř

na obalení

strouhanka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Vepřovou plec nebo bůček umeleme a promícháme s mlékem. Směs necháme odležet půl hodiny v lednici. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Do směsi přidáme nastrouhaný sýr, strouhanku, mouku, vejce, sůl a pepř. Komu chutná, přidá špetku strouhaného muškátového oříšku. Směs důkladně promícháme a tvoříme kuličky, které dlaní přitiskneme. Řízky obalíme ve strouhance a pečeme v připraveném oleji. Po upečení ukládáme řízky na sací kartu. Dobré holandské řízky podáváme s bramborovou přílohou.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dobrý holandský řízek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena