Dobroty v bramboráku

Plněné bramboráky - recept na 1 porci.


2.91333x
45 min

Postup přípravy

Jako náplň můžete použít:

  • 1/2 hermelínu
  • zhruba 100g nivy
  • plátek uzeného a nastrouhanou cihlu(20g)
  • orestovaný plátek kuřecího a nastrouhanou cihlu(20g)
  • orestovaný plátek vepřové kýty a nastrouhanou cihlu(20g)
  • v podstatě lze použít vše, na co máme chuť.
Třetinu brambor nastrouháme na jemném strouhadle a zbytek na hrubším strouhadle. Cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme. To vše dáme do jedné misky. Přidáme celé vejce, osolíme, opepříme, přidáme vegetu, mléko a majoránku. Zamícháme. Přidáváme hladkou mouku (nebo strouhanku), dokud nám nevznikne hustší těsto. Pokud máme uděláno těsto, třeba i podle vlastního receptu, dáme si rozhřát olej na pánev. Doporučuji vyšší a větší pánev, ale ne wok. Stačí klasická. Na rozpálenou pánev naneseme rovnoměrnou vrstvu těsta, spíš tenčí a necháme si větší polovinu těsta. Oheň ztlumtíme. Doprostřed na těsto na pánvi položíme hermelín, nivu, nebo co jste si zvolili. Pokud jsmese rozhodli pro maso, tak doporučuji teplé, přímo z pánve nebo ohřáté z mikrovlnky. Plátek se položí, stejně jako hermelín, doprostřed těsta a na maso nasypeme sýr. Vezmeme druhou polovinu těsta a dáme ji na sýr nebo maso tak, aby sýr a maso bylo přikryto uvnitř celého těsta. Přidáme olej, aby se bramborák prosmažil. Pamatujeme na to, že pokud sýr pořádně nezaplácáme těstem, tak vyteče na olej a výsledek není tak efektivní! Smažíme na co nejmenším ohni a co nejdéle. Samozřejmě z obou stran! Při otáčení dáváme pozor, protože při větším množství olej se zaručeně můžeme pocákat. Když si nebudete jisti, zda je hotovo, naříznětě si klidně prostředek, ale tam, kde jste si jisti, že není sýr. Když nechcete zkoušet, dejte celej bramborák na 2-4 minutky do mikrovlnky, nic tím nezkazíte. Vypadá to hodně náročně, ale výsledek stojí zato. Stačí jen dávat pozor, aby nevytekl sýr. Nedoporučuji podávat s jakoukoliv přílohou. Snad jen zeleninu, protože těsto na bramboráky je syté samo o sobě a v kombinaci se sýrem je to kalorická bomba. Klidně můžete přidat mističku s tatarkou nebo kečupem. Kdo má rád ostřejší, může si namíchat tatarku s křenexem.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dobroty v bramboráku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena