Uvaříme si ragú podle mého recept
Boloňské ragú k těstovinám.
Připravíme si
Bílou omáčku bešamel. Omáčku ale uděláme řidší.
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Formu vymažeme máslem a položíme první plátky lasagní. Lasagne dobře potřeme připraveným ragú, poté bešamelem a posypeme vrstvou strouhaného parmazánu a mozzarellou. Opět přidáme ragú a přikryjeme lasagněmi. Pokračujeme do zpracování surovin. Ukončíme plátky lasagní, které dobře přikryjeme posledním ragú promíchaným se zbytkem bešamelu a vrstvou sýru a mozzarelly.
Dobré boloňské lasagne pečeme 50 - 60 minut do zlaté barvy a upečené je necháme 10 minut stát.
Dobré boloňské lasagne poté nakrájíme a podáváme jako vydatný hlavní chod.