Boloňské ragú k těstovinám

Klasické ragú k těstovinám podle boloňského receptu.


4.774x
7×

Postup přípravy

Očištěný celer, mrkev, cibuli nasekáme velmi najemno. Do hrnce dáme olivový olej a máslo. Jakmile se máslo rozpustí, přidáme nasekanou zeleninu. Orestujeme a mezitím smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou pancettou - slaninou. Přidáme do hrnce k zelenině.

Restujeme, dokud maso nechytí správnou barvu a Vlijeme červené víno. Necháme ho vyvařit a přidáme rajčatovou šťávu a rajčata. Přidáme trochu vývaru. Osolíme a necháme na velmi mírném ohni vařit alespoň 2 hodiny. Občas zamícháme. Jakmile je potřeba, přidáme masový vývar. Ke konci přidáme mléko, ochutíme solí, pepřem a přidáme lístky bazalky.

Hotové boloňské ragú podáváme s vaječnými těstovinami. Záleží na nás, co máme raději.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Boloňské ragú k těstovinám

Zpět na recept