Dobrá květáková polévka

Recept na hustou polévku z květáku.


4.19x
35 min

Postup přípravy

Květák omyjeme, odstraníme příliš tvrdé části a rozebereme na růžičky. Dáme vařit do osolené a trochou citronu okyselené vody.

Mezitím si v hrnečku rozpustíme kousek másla, přidáme mouku, mletou papriku a rozmícháme. Zásmažku přilijeme k poloměkkému květáku a znovu povaříme, dokud není květák měkký.

Z malého vajíčka, mouky a mléka si připravíme těstíčko, které přes hrubé struhadlo dáme do polévky a zavaříme. Podle chuti květákovou polévku ještě dosolíme a na závěr přidáme hrst nasekané zelené petrželky.

Dobrou květákovou polévku rozdělíme do hlubokých talířů nebo misek a můžeme podávat. Tato květáková polévka dobře zasytí a může nahradit i hlavní chod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dobrá květáková polévka

Zpět na recept