Dobrá jablková buchta

Recept na buchtu s jablky a bílkovým sněhem.


4.214x
60 min

Postup přípravy

Mouku, změklou heru, žloutky, půl balíčku prášku do pečiva a moučkový cukr zpracujeme v těsto. Z těsta oddělíme asi 3/4 a zbytek dáme do mrazáku, aby rychleji ztuhlo. Jablka očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. 3/4 těsta rozložíme do pekáčku na pečící papír, poklademe jablky a posypeme skoro polovinou sáčku skořicového cukru. Pak ještě posypeme vanilkovým cukrem (až 2 sáčky) a pokryjeme vyšlehaným sněhem z bílků. Nakonec posypeme nastrouhaným zbytkem těsta, které jsme si odložili. Těsto strouháme přímo nad pekáčkem. Přikryjeme alobalem. Dobrou jablkovou buchtu pečeme ve vyhřáté troubě na 150 - 200 °C, musíme se ale řídit troubou - zda je plynová či elektrická , já peču v elektrické. Na povrchu nesmí být jablková buchta tmavá, pokud rychle tmavne je lepší troubu zmírnit a stále péct s alobalem na povrchu. Jablkovou buchtu pečeme zhruba půl hodiny.
user-icon

autor brit-blue

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dobrá jablková buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena