Divoká rožeň

Recept na marinované a grilované maso, které podáváme s opečenými jablky.


2.9627x
60 min

Ingredience

0.3 ksceler
3 ksjablko
0.5 kspetržel
700 gvepřová kýta

podle chuti

cukr
sůl
karotka
hřebíček
kapie
bobkový list
celý pepř
nakládané houby
nakládaný celer

podle potřeby

olej

Postup přípravy

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtverečky. Karotku, petržel a celer oškrábeme či oloupeme a všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky, stejně tak očištěnou kapii. Můžeme použít i sterilovanou zeleninu. Zeleninu s masem a sterilovanými houbami dáme střídavě do velké nádoby, přidáme pepř, hřebíček, bobkový list, zalijeme olejem a necháme nejlépe přes noc proležet.

Další den naložené maso napichujeme na jehlice a grilujeme za občasného otáčení dozlatova.

Cukr rozehřejeme s trochou vody, až vznikne karamel, namáčíme v něm jablka, až jim praskne slupka.

Na každou porci masa napíchneme po jednom jablku a ihned podáváme.

Divoká rožeň je skvělou volbou pro každou zahradní párty.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Divoká rožeň

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.