Divoká kachna se smetanovou omáčkou

Tak tohle je taková kachní svíčková! Kusy pečené kachny podáváme s houskovým knedlíkem a smetanovou omáčkou.


2.9632x
150 min

Postup přípravy

Kachnu naporcujeme, v pekáčku rozškvaříme slaninu, přidáme trochu oleje a osmahneme na něm nakrájenou cibulku, přidáme zeleninu a krátce podusíme. Maso osolíme, okořeníme a vložíme na zeleninu, podlijeme vínem a vodou a pečeme za občasného podlití a otáčení doměkka. Měkké maso vyjmeme, výpek se zeleninou vydusíme na tuk, zasypeme moukou a osmahneme, podlijeme vývarem z kostky a povaříme. Přidáme kůru a cit. Šťávu a omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme. Zalijeme smetanou a krátce ještě povaříme. Podáváme s knedlíkem a brusinkami.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Divoká kachna se smetanovou omáčkou

Zpět na recept