Divoká kachna se smetanovou omáčkou

Tak tohle je taková kachní svíčková! Kusy pečené kachny podáváme s houskovým knedlíkem a smetanovou omáčkou.


2.9632x
150 min

Ingredience

50 gslanina
- -sůl
1 kscibule
- -citron
- -mouka hladká
0.5 kelímkusmetana kysaná
- -pepř mletý
1 šálekvíno bílé
5 lžiczelenina kořenová
1 kskachna divoká
1 kostkamasox
- -divoké koření

Postup přípravy

Kachnu naporcujeme, v pekáčku rozškvaříme slaninu, přidáme trochu oleje a osmahneme na něm nakrájenou cibulku, přidáme zeleninu a krátce podusíme. Maso osolíme, okořeníme a vložíme na zeleninu, podlijeme vínem a vodou a pečeme za občasného podlití a otáčení doměkka. Měkké maso vyjmeme, výpek se zeleninou vydusíme na tuk, zasypeme moukou a osmahneme, podlijeme vývarem z kostky a povaříme. Přidáme kůru a cit. Šťávu a omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme. Zalijeme smetanou a krátce ještě povaříme. Podáváme s knedlíkem a brusinkami.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Divoká kachna se smetanovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena