Vodu osolíme, svaříme a necháme vychladnout.
Kachnu očistíme, omyjeme a naporcujeme na 4 díly. Ty necháme asi 6 dnů odležet v připravené osolené studené vodě.
Pak ji asi na 4 dny zavějsíme do udírny.
Kachnu dobře opláchneme a uvaříme v menším množství vody.
Pórek očistíme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Přidáme řepu, opepříme, opaprikujeme, zalijeme vývarem z kachny a dusíme doměkka.
Kachnu podáváme přelitou omáčkou.
Někdy jenom žasnu jak se jednotlivé kuchyně prolínají.Víte,že takhle se dělá kachna v Mexiku?Spíš na jihozápadu,ale jsou to kachny z běžných chovů,vody je tam málo.Děkuji za perfektní recept,kachen mám plný mrazák,je lovecká sezona.A manželky to odmítají čistit,většinou říkají udělej si to sám když ti to kamarádi myslivci přinesli,tak to čistím a mrazím sám.
Teď se přistěhoval soused-rybář,má malou zahrádku s udírničkou.
Bude to POKUS.