Divoká kachna na víně a sušeném ovoci

Recept na pečenou divokou kachnu podlévanou červeným vínem, koňakem, sušeným ovocem a rozmarýnem.


5.03x
150 min
1×

Ingredience

1 hlávkačesnek
1 lžičkasůl
10 dkgmáslo
1 hrstrozinky
2 snítkyrozmarýn
4 clkoňak
1 lžičkapepř
1 hrstsušené švestky
15 clsuché červené víno
1 hrstsušené meruňky
1 ksdivoká kachna
1 hrstsušené brusinky

příloha

1 lžičkasůl
5 dkgmáslo
0.5 kgbrambory
1 lžičkakmín
1 hrnečekvlažné mléko
1 svazečekjarní cibulka

Postup přípravy

Divokou kachnu naporcujeme, já použil pouze stehýnka. Osolíme, opepříme a necháme půl hodiny stát v chladu.

Na pánvi rozpálíme máslo a kousky kachny v něm necháme z obou stran zatáhnout. Maso vyndáme z pánve a uchováváme teplé.

Rozehřejeme si troubu na 200 °C.

Ve zbylé šťávě na pánvi zredukujeme červené víno na sirup spolu s rozmarýnem a koňakem. Poté přidáme všechen česnek nakrájený na plátky a směs sušeného ovoce. Promícháme, prohřejeme než se vše "spojí" a přidáme drůbeží vývar. 2 minuty povaříme.

Směs přendáme do zapékací mísy (s víkem), přidáme maso, přikryjeme a vložíme do trouby. Divokou kachnu na víně a sušeném ovoci pečeme 2 hodiny. Každých 20 minut zkontrolujeme, případně podlijeme zbytkem vývaru. Také maso otáčíme, aby se tolik nevysušovalo.

Jako přílohu k divoké kachně na víně a sušeném ovoci doporučuji štouchané brambory s jarní cibulkou. Tu připravíme z uvařených oloupaných brambor, vlažného mléka, másla, soli, kmínu a nasekané jarní cibulky.
user-icon

autor Tofi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Divoká kachna na víně a sušeném ovoci

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká