Dědův kapr v rosolu

Tento recept se dědí 5 generací a jí se o Vánocích.


4.636x
60 min

Ingredience

1 konzervahrášek
2 kscibule
0.25 ksceler
1 špetkatymián
2 ksmrkev
1 kspetržel
1 kskapr
2 lístkybobkový list
3 kssterilovaná okurka
12 kuličekcelý černý pepř
6 kuličekcelé nové koření

podle chuti

sůl
ocet
lák z okurek
4 plátkyplátková želatina

Postup přípravy

Nejdříve si očistíme zeleninu, nakrájíme ji na kolečka. Zeleninu dáme ji vařit s kořením do osolené a okyselené vody. Hrášek můžeme použít čerstvý nebo malou konzervu. Vaříme do poloměka. Zatím si očistíme a naporcujeme kapra s kůží. Přidáme jej i s kůží a s hlavou, která vytváří rosol. Vaříme tak dlouho, až jde maso od kosti, asi 10 minut. Uvařené maso kapra přendáme do misek a přidáme uvařenou zeleninu, na plátky nakrájenou kyselou okurku a hrášek zalijeme vývarem. Pokud chceme mít jistotu, že vývar zrosolovatí, přidáme do něj namočenou želatinu. Pokud nechceme použít želatinu, dáme více hlav. Kapra v rosolu necháme vychladnout.
user-icon

autor ejka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dědův kapr v rosolu

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena