Dědův kapr v rosolu

Tento recept se dědí 5 generací a jí se o Vánocích.


4.636x
60 min

Postup přípravy

Nejdříve si očistíme zeleninu, nakrájíme ji na kolečka. Zeleninu dáme ji vařit s kořením do osolené a okyselené vody. Hrášek můžeme použít čerstvý nebo malou konzervu. Vaříme do poloměka.

Zatím si očistíme a naporcujeme kapra s kůží. Přidáme jej i s kůží a s hlavou, která vytváří rosol. Vaříme tak dlouho, až jde maso od kosti, asi 10 minut. Uvařené maso kapra přendáme do misek a přidáme uvařenou zeleninu, na plátky nakrájenou kyselou okurku a hrášek zalijeme vývarem.

Pokud chceme mít jistotu, že vývar zrosolovatí, přidáme do něj namočenou želatinu. Pokud nechceme použít želatinu, dáme více hlav.

Kapra v rosolu necháme vychladnout.
user-icon

autor ejka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dědův kapr v rosolu

Zpět na recept