Omáčka, kterou někteří milují a jiní nesnáší. Já se ji naučila vařit pro dědu, který ji měl rád a nikdo mu ji nechtěl vařit. Prý je vynikající.
Hodnocení
3.7
/ 5 (265x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
21x
Ingredience
Ostatní
Sůl
Máslo4 dkg
Žloutek1 ks
Kysaná smetana250 ml
Hladká mouka 4 dkg
Hovězí vývar500 ml
Smetana na vaření250 ml
Jemně sekaný kopr2 lžíce
Postup přípravy
Na másle opražíme mouku, kterou zalijeme studeným vývarem a necháme povařit. Přilijeme sladkou smetanu a přidáme jemně posekaný kopr.
Nakonec vmícháme kysanou smetanu, ve které jsme předtím rozšlehali jeden žloutek. Chviličku povaříme.
Hotovou koprovou omáčku podáváme s hovězím masem, houskovým knedlíkem a vejcem uvařeným natvrdo.
do veku 25 rokov som kôpor neznášal, potom ale jedna pani KUCHÁRKA ju pripravovala tak, že sa jej nedalo odolať a odvtedy ju milujem, čím viac kôpru tým lepšie. Ja dávam len kysanú smetanu a bez octu.
ims.projekt1
výborný recept
Je to tedy fakt kalorická bomba, nedalo mně to a část obou smetan jsem nastavila mlékem ( jen nepatrně - 200 ml každé smetany a 100 ml mléka), byla velmi smetanová, příště zkusím dát mléka více, jen tak pro pokus:) Velice cením nápad, použít zakysanou smetanu místo hnusného octa. Dám jí ale příště také méně, přidala jsem lžičku cukru, přišlo mně to kyselé.
Jinak úžasná, poctivá a lahodná omáčka!
Zdenka
Koprovka i s octem
Jíšku dělám stejně, ale místo vývaru dám hned studené mléko, pak přidám trochu octa, trochu cukru a nakonec kopr. Je i na tento způsob vynikající. :-)
Jarka
koprovka
Zítra vyzkouším, manžel jí nemá rád, ale já ji miluju, tak bude jednou po mém.
Zítra napíšu, jak se povedla
karmala
kořínky
kořínky od kopru jsem opral a povařil s trochou vody s octem. Ke konci jsem ten vývar přilil k omáčce. Konečnou chuť jsem vyvážil podle chuti cukrem. Tak nějak to dělala moje babička.