Dědkova bašta

Zapečený kabanos s cibulí, sýrem a vejci. Je to skvělá a jednoduchá kalorická bomba pro všechny milovníky obyčejných jídel.


4.419x
75 min
1×

Ingredience

5-7 ksvejce
2-3 ksbrambory
75 dkgpolský kabanos

podle chuti

1 kelímekhořčice
2-3 ksvětší cibule
300 gtvrdý sýr

podle potřeby

olej na vymazání

Postup přípravy

Připravíme si kabanos (nejlépe polský nebo podobný) a na množství můžeme i přidat.

Dno zapékací mísy vymažeme olejem nebo jiným tukem a na dno mísy nakrájíme plátky syrových brambor (1 - 2 vrstvy podle chuti). Kabanos nakrájíme na kolečka, vložíme do zapékací mísy a potřeme plnotučnou hořčicí, ale dobrá je i francouzská pálivá. Přidáme cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka, posypeme nastrouhaným sýrem (čtvrtku si odložíme na později). Celý postup opakujeme dvakrát, pokud bude víc hladových, můžeme i třikrát.

Takto připravenou dědkovu baštu dáme do trouby a pečeme asi 50 minut při 250 °C. Po padesáti minutách zalijeme směsí rozšlehaných vajíček a čtvrtiny dávky strouhaného sýra a necháme v troubě ještě zhruba 10 - 15 minut dopéct.

Dědkovu baštu podáváme s čerstvým pečivem. Tento pokrm nemá chybu!
user-icon

autor Jirkafil


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dědkova bašta

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena