Debrecínská fazolová polévka

Fazolová pochoutka pro všechny.


3.01528x
30 min
1×

Postup přípravy

Fazole propláchneme, zalijeme 1,25 l vody a přiklopené necháme v klidu do druhého dne. Druhý den je vaříme zvolna v téže vodě asi 1-2 hodiny.

Nakrájíme papriku a cibuli, nasekáme zeleninové natě a utřeme česnek. Vše smícháme a směs osmahneme na rozpáleném oleji.

Směs vmícháme do fazolí a přiklopené vaříme asi 20 minut. Přidáme oloupaná rajčata nakrájená na kostky a vmícháme do polévky. Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, paprikou a cukrem.

Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, chvilku prohřejeme a podáváme s nadrobno nasekanou pažitkou.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Debrecínská fazolová polévka

Zpět na recept