Datlový cheesecake

Recept na dezert, který podáváme ihned po vytažení z lednice. Pokus o cheesecake.


3.02x
75 min

Postup přípravy

Cukrářské piškoty vložíme do mixéru a promixujeme najemno. Promícháme s rozpuštěným čokoládovým máslem, přidáme špetku soli a tuto hmotu napěchujeme do kulaté formy s odnímatelným okrajem. Formu předem vymažeme a vysypeme, můžeme i pečlivě vyložit pečícím papírem (až po okraj). Korpus necháme vychladnout v ledničce.

Mezitím utřeme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem. Vmícháme tvaroh, jogurt a v mléce rozmíchaný pudinkový prášek. Nakonec přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a na kousíčky nakrájené datle (asi 100 - 150 g).

Na ztuhlý korpus poklademe na kolečka nakrájené zralé banány. Potřeme tvarohovým krémem a pro ozdobu můžeme poklást ještě pár datlí na povrch cheesecaku.

Datlový cheesecake vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 45 minut. Cheesecake často hlídáme, opravdu záleží na typu trouby.

Datlový cheesecake necháme po vytažení z trouby vychladnout, poté rozkrájíme a rozdělíme na dezertní talířky. Dezert uchováváme v chladničce až do chvíle, kdy jej budeme podávat.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Datlový cheesecake

Zpět na recept