Datlové hvězdičky v čokoládové polevě

Recept na 3 plechy hvězdiček slazených datlovým sirupem a sušenými datlemi.


4.58x
45 min

Postup přípravy

Nejvíce času zabere příprava oříšků, proto je lepší si je připravit předem. Lískové oříšky opražte v troubě rozehřáté na 120 stupňů cca 10-15 minut - začnou vonět, slupička se bude snadno sloupávat. Uvnitř nesmí být oříšky tmavé, tedy spálené. Rukama odstraňte z vychladlých oříšků slupičku a v mixéru je umelte na velmi jemno. Lze je i nastrouhat na mlýnku na strouhanku.

Sušené datle nakrájejte na velmi jemné kostičky.

Všechny ingredience smíchejte dohromady a utvořte těsto. Nechte ho odpočinout v ledničce nejméně hodinu, ale klidně i přes noc. (Můžete ho tam nechat klidně i týden.)

Po vyjmutí z ledničky nechte chvíli ohřát v pokojové teplotě a rukama propracujte. Vyválejte plát síly tak 4-5mm. Jde to dobře přes velký mikroténový sáček. Vykrajujte hvězdičky nebo jiné tvary.

Pečte v horkovzdušné troubě vyhřáté na 160 cca 10 minut. Normální troubu vyhřejte na 180. Hvězdičky budou měkké, když je budete vyndávat z trouby, proto je nechte na plechu zchladnout, čímž zatuhnou a zpevní se.

Mezitím si připravte čokoládovou polevu. Bio čokopecičky stačí v nerezové misce rozehřát v troubě. Jinak si klasicky ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a tuk a promíchejte.

Vychladlé hvězdičky obalujte v čokoládové polevě a ozdobte buď drcenými oříšky, nebo půlkou celého oříšku (nejlépe předem opraženého a oloupaného).

BioAbecedář Hanky Zemanové
Zdroj:
BioAbecedář Hanky Zemanové, vydal Smart Press, 2010

Základní příručka pro všechny, kdo se zajímají o kvalitu jídla, zdraví a o bio.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Datlové hvězdičky v čokoládové polevě

Zpět na recept