Ďábelský špíz

Recept na špízy z vepřové krkovičky doplněné pikantní klobásou.


4.04x
60 min
1×

Ingredience

2 kscibule
12 dkganglická slanina
1 kspikantní klobása
60 dkgvepřová krkovice
1 konzervafazole s rajčatovou omáčkou

podle chuti

sůl
petrželka
chilli
worchestrová omáčka

podle potřeby

olej nebo sádlo

Postup přípravy

Krkovičku nakrájíme na plátky, rozklepeme pěstí nebo paličkou a potom nakrájíme na kostky. Osolíme, okořeníme chilli a zakápneme olejem. Slaninu nakrájíme na proužky a kostičky tak, aby se daly napíchnout na špíz. Cibuli rovněž pokrájíme na kousky, klobásu na kolečka. Střídavě ingredience napichujeme na špejli nebo na grilovací jehlu a necháme 20 - 30 minut odstát. Rozpálíme olej nebo vepřové sádlo a špízy opečeme z obou stran (to trvá10 - 15 minut). Potom špízy z tuku vyjmeme na talíř a přikryjeme pokličkou, aby zůstaly teplé. Zbytky ingrediencí (klobása, maso, cibulka) posekáme nadrobno a hodíme do výpeku, orestujeme, přidáme chilli, konzervu fazolí s rajčaty a worchester. Špízy vložíme do pánve aby se dotáhly, nakonec posypeme petrželkou. K ďábelským špízům podáváme bílé pečivo, brambory nebo bramboráčky.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ďábelský špíz

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena