Ďábelské žebírko s česnekovou bagetou

Recept na naprosto skvělá žebírka. Můžete je dělat v troubě i na grilu.


4.34x
0

Postup přípravy

Olej smícháme s kostičkami česneku, mletou paprikou, sójovkou a rozmarýnem.
Žebírka opepříme a silně potřeme marinádou. Necháme je nejlépe přes noc uležet.
Pokud děláme žebírka na grilu, je lepší je dělat na hliníkových tácech určených ke grilování.

V troubě rozložíme žebírka na rošt a pod něj dáme plech na odkapávání tuku. Žebírka přelijeme medem a pečeme asi tak 40 minut nebo podle potřeby. Občas potřeme zbylým olejem nebo šťávou, co nám vytekla.

Připravíme si ďábelskou omáčku. Kečup smícháme s octem, přidáme lžičku cukru a kayenský pepř a promícháme. Nakonec lehce osolíme a případně podle chuti ještě dochutíme.

Česneková bageta. Bagetu šikmo nařízneme, ale nedořízneme do konce. Řezy mají být asi tak 4 cm od sebe. Bagetu dáme na alobal. Česnek rozetřeme s máslem a tuto směs natřeme mezi plátky bagety. Česnekovou bagetu zabalíme a pečeme asi 20 minut v troubě.

Ďábelské žebírko podáváme s česnekovou bagetou.
user-icon

autor ivannka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ďábelské žebírko s česnekovou bagetou

Zpět na recept