Vaření.czReceptyĎábelské žebírko s česnekovou bagetou

Ďábelské žebírko s česnekovou bagetou

Recept na naprosto skvělá žebírka. Můžete je dělat v troubě i na grilu.


4.34x
0

Ingredience

4 lžícemed
mletý pepř
2 kgvepřová žebra

omáčka

1 lžícecukr
sůl
2 lžíceocet
0.5 lkečup
kayenský pepř

marináda

3 stroužkyčesnek
200 mlolej
1 lžičkarozmarýn
8 lžicsójová omáčka
4 lžícemletá sladká paprika

příloha

česnek
máslo
bageta

Postup přípravy

Olej smícháme s kostičkami česneku, mletou paprikou, sójovkou a rozmarýnem. Žebírka opepříme a silně potřeme marinádou. Necháme je nejlépe přes noc uležet. Pokud děláme žebírka na grilu, je lepší je dělat na hliníkových tácech určených ke grilování. V troubě rozložíme žebírka na rošt a pod něj dáme plech na odkapávání tuku. Žebírka přelijeme medem a pečeme asi tak 40 minut nebo podle potřeby. Občas potřeme zbylým olejem nebo šťávou, co nám vytekla. Připravíme si ďábelskou omáčku. Kečup smícháme s octem, přidáme lžičku cukru a kayenský pepř a promícháme. Nakonec lehce osolíme a případně podle chuti ještě dochutíme. Česneková bageta. Bagetu šikmo nařízneme, ale nedořízneme do konce. Řezy mají být asi tak 4 cm od sebe. Bagetu dáme na alobal. Česnek rozetřeme s máslem a tuto směs natřeme mezi plátky bagety. Česnekovou bagetu zabalíme a pečeme asi 20 minut v troubě. Ďábelské žebírko podáváme s česnekovou bagetou.
user-icon

autor ivannka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ďábelské žebírko s česnekovou bagetou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena