Tresčí maso je výborná pochoutka a navíc velice zdravá. Kromě toho se s ním dá vymýšlet spousta zajímavých receptů.
- | sůl |
2 ks | vejce |
2 lžíce | máslo |
- | petrželka |
- | tuk |
4 ks | treska |
0.3 hrnku | oleje |
- | pepř |
2 lžíce | hladká mouka |
- | citronová šťáva |
2 lžíce | sardelová pasta |
- | chilli koření |
Ryby rozpůlíme a vykostíme. Hořčici smícháme s petrželkou, sardelovou pastou, solí, pepřem a chilli kořením. Směs zředíme olejem a citronovou šťávou a umícháme hustší omáčku. Rybí plátky v této omáčce namáčíme. Po namočení každý plátek svineme do závitku a spíchneme párátkem.
Nakonec závitky poskládáme do tukem potřené zapékací misky. Poklademe je vločkami másla a v horké troubě pečeme na 170 stupňů asi 5 až 10 minut. Maso musí být propečené. Podáváme teplé.
Foto: http://www.profimedia.cz/
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies | |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůPokud chcete používat náš obsah, kontaktujte Economia, a. s..