Pro děti tohle jídlo určitě nebude, museli byste vynechat česnek i feferonky!
Hodnocení
2.9
/ 5 (856x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
250 g
slanina
- -
česnek
- -
sůl
375 ml
vývar
2 ks
feferonka
- -
bazalka
- -
mletý pepř
3 lžíce
rajčatový protlak
100 g
černé olivy
500 g
mušličky
100 g
nakládaná rajčata
Postup přípravy
Těstovinové mušličky uvaříme podle návodu. Kostičky slaniny rozškvaříme, přidáme na ní prolisovaný česnek a nakrájené feferonky. Zalijeme vývarem a po chvíli přidáme rajčata nakrájená na kostičky, povaříme asi 5 minut. Potom vmícháme protlak, polovičku oliv a dochutíme. Mušličky na talíři zalijeme omáčkou, ozdobíme zbylými oliami a natrhanou bazalkou.