Tento recept je poměrně rychlý, ale za to velmi chutný. Zvládne každá začátečnice. Ďábelská játra budete mít na stole za necelou půl hodinu. A hostina může začít.
Hodnocení
4.2
/ 5 (23x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Slanina50 g
Sůl1 špetka
Máslo1 lžíce
Cibule1 ks
Pórek1 ks
Masox1/2 kostky
Hladká mouka 3 lžíce
Drcený kmín1 špetka
Rajský protlak2 lžíce
Mletý černý pepř1 špetka
Kuřecí játra500 g
Postup přípravy
Játra odblaníme a nakrájíme na kousky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.
Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
V kastrole necháme krátce vyškvařit slaninu.
Přidáme máslo a cibulku a necháme ji zesklovatět.
Pak přidáme játra. Směs okmínujeme a opepříme. Přisypeme pórek a za občasného míchání vše dusíme.
Jakmile játra pustí šťávu, přimícháme protlak nebo kečup, podlijte trochou vody a dusíme doměkka.
Přidáme masox, který ve směsi dobře rozmícháme.
Zaprášíme moukou a opět dobře rozmícháme.
Za občasného míchání vaříme směs 15 - 20 minut. Nakonec ochutíme solí.
Ďábelská játra podáváme s rýží nebo brambory a čerstvou zeleninou.