Cukrový jetýlek

Když vám při vánočním pečení zbudou bílky a máte oříšky a mandle, vyrobte si trojlístkovou sladkost.


4.54x
60 min
1×

Postup přípravy

Mandle povaříme, sundáme z nich slupku a každou po délce rozkrojíme na čtvrtiny. Mandlí jsem v receptu uvedla více, než je jich skutečně třeba - je nutné počítat s tím, že při krájení se některé čtvrtiny rozlomí. Cukr s bílky utřeme a přidáme oříšky. Z hutného těsta tvarujeme malé kuličky a na pečicím papíru postupně rozplácneme tři k sobě tak, abychom vytvořili trojlístky. Na každý lístek dáme čtvrtinu mandle na ozdobu a cukroví potřeme rozšlehaným vejcem. Cukrový jetýlek pečeme ve vlažné troubě (160°C stačí) na vymaštěném plechu nebo pečícím papíru, dokud jetýlek nezačne růžovět. Z uvedeného množství uděláme asi 30 kousků jetýlku. Když máte bílky ve skleničce a nevíte přesně, kolik jich je, můžete jich zapracovat moc a těsto pak bude patlavé. Potom stačí přidávat podle chuti ovesné vločky, strouhanku a moučkový cukr na takovou hustotu těsta, ze kterého už půjdou kuličky tvarovat.
user-icon

autor Cheva

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Cukrový jetýlek

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena