Cukroví z rakvičkového těsta

Cukroví ze žloutků, které už není třeba nijak zdobit.


4.335x
30 min
2×

Postup přípravy

6 žloutků se 100g cukru a 1 lžičku amonia ušleháme a uložíme v ledničce do druhého dne.

Druhý den dáme na vál 160 g cukru a 60 g hladké mouky a přidáme ušlehanou směs.

Vypracujeme těsto a vyválíme na 3 mm. Z těsta vykrajujeme různé tvary. Cukroví z rakvičkového těsta upečeme. Peču jej na 175 stupňů 6 minut a pak plech asi na 3 až 4 minuty otočím. V první fázi se těsto začne zvedat a proto nesmíme troubu otvírat. Po otočení plechu už jen hlídáme, aby těsto nebylo syrové nebo se nám naopak nepřipeklo.
user-icon

autor Háňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cukroví z rakvičkového těsta

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.