Cukrátka

Cukrkandl - bonbóny našich babiček.


4.330x
30 min
1×

Postup přípravy

Cukr s vodou svaříme "na lom", což poznáme podle toho, že ponoříme- li lžíci do studené vody, potom do cukrového roztoku a posléze zpět do vody, cukr na ní okamžitě ztvrdne, nelepí se, ale láme. Přidáme kyselinu, tresť (rumovou, mandlovou, kokosovou), barvivo (červené, žluté) a směs promícháme. Potom směs nalijeme na olejem (stačí lehce) potřenou mramorovou desku, na které máme z alobalu potřeného olejem udělaný obrys čtverce. Jakmile začne tuhnout, rozkrájíme ji mastným nožem na čtverečky velikosti bonbónů. Druhý den cukrátka odloupneme. Můžeme balit do pergamenu nebo papírků od bonbónů.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cukrátka

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena