Cuketový kompot

V době přemíry cuket se hodí jakákoliv rada, co s nimi. Tento kompot je překvapivě dobrý.


3.6432x
0
1×

Postup přípravy

Cukety, můžeme použít i přerostlé, oloupeme a zbavíme měkkého středu z jádry. Dužinu nakrájíme na kostky 2x2cm. Kostky vkládáme do mísy a zalijeme je vodou s octem. Vše necháme 24 hodin odstát, ale občas směs promícháme, aby horní vrstva neokorala.

Po odstátí vše přelijeme do hrnce. Přidáme cukr a skořici a vaříme tak dlouho, až cuketa zesklovatí. Doba vaření se pohybuje kolem 30 minut. Pak cuketu vyndáme cedníkem, ale roztok dále svaříme asi na 2/3, přičemž do něj přidáme plátky z omytého citronu bez pecek. Nakonec do roztoku přidáme podle chuti pomerančovou nebo ananasovou tresť a přecedíme jej.

Zatím si naskládáme cuketu do sklenic. Pak je zalijeme připraveným nálevem, uzavřeme a sterilujeme obvyklým způsobem.

Stejným způsobem můžeme upravit i dýni.
user-icon

autor E.v.a.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cuketový kompot

Zpět na recept