Cuketový kompot

V době přemíry cuket se hodí jakákoliv rada, co s nimi. Tento kompot je překvapivě dobrý.


3.6432x
1×

Postup přípravy

Cukety, můžeme použít i přerostlé, oloupeme a zbavíme měkkého středu z jádry. Dužinu nakrájíme na kostky 2x2cm. Kostky vkládáme do mísy a zalijeme je vodou s octem. Vše necháme 24 hodin odstát, ale občas směs promícháme, aby horní vrstva neokorala. Po odstátí vše přelijeme do hrnce. Přidáme cukr a skořici a vaříme tak dlouho, až cuketa zesklovatí. Doba vaření se pohybuje kolem 30 minut. Pak cuketu vyndáme cedníkem, ale roztok dále svaříme asi na 2/3, přičemž do něj přidáme plátky z omytého citronu bez pecek. Nakonec do roztoku přidáme podle chuti pomerančovou nebo ananasovou tresť a přecedíme jej. Zatím si naskládáme cuketu do sklenic. Pak je zalijeme připraveným nálevem, uzavřeme a sterilujeme obvyklým způsobem. Stejným způsobem můžeme upravit i dýni.


Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!


Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě vrcholí, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.


Cuketa


Videorecept: Cuketa pečená nasucho jako výborný salát či předkrm


Ne každý recept na dobrý pokrm musí být drahý a složitý, abychom jím potěšili naše chuťové pohárky. Cuketa opečená nasucho je jasným důkazem.


Videorecept:

user-icon

autor E.v.a.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cuketový kompot

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.