Cuketové řezy s marcipánovou přikrývkou

Recept na výborný moučník z cukety s pokrývkou z marcipánu.


5.07x
45 min

Ingredience

těsto

250 mlolej
1 špetkasůl
5 ksvejce
2 lžícerum
500 gcuketa
250 gcukr moučka
1 lžičkamletá skořice
1 balíčekvanilkový cukr
440 ghladká mouka
100 glískové ořechy
1 balíčekkypřící prášek do pečiva

na ozdobu

2 lžícekakao
200 gmarcipánová hmota

na potření

50 gmeruňkový džem

Postup přípravy

Cuketu oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Lískové oříšky nameleme nebo nastrouháme. Hladkou nebo polohrubou mouku prosejeme s práškem do pečiva.

V míse vyšleháme vejce, sůl, cukr moučka, vanilkový cukr a skořici. Šleháme alespoň 10 minut do nadýchané pěny. Dále přišleháme olej - nejlépe s máslovou příchutí, rum a nastrouhanou cuketu. Nakonec přidáme mleté lískové ořechy a prosetou mouku s práškem do pečiva.

Troubu si předehřejeme na 160 °C a plech vyložíme pečícím papírem. Těsto uhladíme na plech a pečeme asi 20 - 30 minut v troubě. Korpus necháme vychladnout. Korpus potom rozřízneme na dva díly. Jeden díl potřeme meruňkovým džemem a druhým dílem přikryjeme.

Kakao prosejeme. Marcipán nakrájíme na kousky a dobře promícháme s kakaem. Na kuchyňském válu posypaném cukrem moučka z marcipánové hmoty vyválíme plát asi na 2 mm silný. Plátem marcipánu přikryjeme cuketové řezy a marcipánový plát jemně zvlníme.

Cuketové řezy s marcipánovou přikrývkou nakrájíme na kostky a podáváme.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cuketové řezy s marcipánovou přikrývkou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.