Cuketová pomazánka na topinky

Jestliže se vám urodí hodně cuket, tak zde je jeden recept na jejich zpracování. Cuketovou pomazánku můžete mít uskladněnou v chladu dlouhou dobu.


4.872x
60 min
6×

Postup přípravy

Oloupanou cuketu nastrouháme, osolíme a necháme 2 hodiny stát. Pak z ní slijeme tekutinu a lehce ji vymačkáme.

Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme tenké plátky česneku a po chvíli i cuketu. Vše promícháme a podusíme. Na závěr vmícháme kečup, protlak, pepř, chilli, podle chuti osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme z ohně.

Horkou cuketovou směs naplníme do vyhřátých skleniček, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Cuketovou pomazánku podáváme na topinkách a sypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. Lepší je směs před podávání ohřát, např. v mikrovlnné troubě.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cuketová pomazánka na topinky

Zpět na recept