5 stroužků | česnek | |
sůl | ||
6 ks | cibule | |
1 lžíce | sádlo | |
1 kg | cuketa | |
1 špetka | chilli | |
200 g | rajský protlak | |
300 g | kečup sladký | |
mletý černý pepř |
Oloupanou cuketu nastrouháme, osolíme a necháme 2 hodiny stát. Pak z ní slijeme tekutinu a lehce ji vymačkáme. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme tenké plátky česneku a po chvíli i cuketu. Vše promícháme a podusíme. Na závěr vmícháme kečup, protlak, pepř, chilli, podle chuti osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Horkou cuketovou směs naplníme do vyhřátých skleniček, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Cuketovou pomazánku podáváme na topinkách a sypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. Lepší je směs před podávání ohřát, např. v mikrovlnné troubě.
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě vrcholí, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
Silvestr může začít: Výběr nejlepších receptů na pomazánky
Top recepty na pomazánky, které užijeme při nejrůznějších slavnostních příležitostech, v tuto chvíli třeba k blížícím se oslavám příchodu nového roku. Vyzkoušejte ty nej recepty od klasické česnekové pomazánky, po vajíčkovou, rybí, ale i netradičně rajčatovou nebo z červené řepy.
Autor:Markéta P.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena