Cuketová omáčka s bramborovými noky

Recept na vynikající oběd, který vám nezabere moc času. Pochutná si celá rodina!


4.713x
25 min
4×

Postup přípravy

Velkou cuketu pořádně omyjeme, neoloupanou nakrájíme na kostičky, dáme do hlubšího hrnce na rozpálený olej a posypeme kořením na grilovanou zeleninu. Mezitím si vedle na pánvi dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu.

Až cuketa změkne, přidáme zeleninový vývar, prolisovaný česnek a kelímek smetany. Pořádně promícháme, odstavíme z plotny a tyčovým mixérem rozmixujeme. Vrátíme zpět na plotnu, přidáme hotovou slaninu s cibulí, osolíme, opepříme a za stálého míchání minutu povaříme. Pro ještě výraznější chuť doporučuji do hotové omáčky přimíchat trochu plnotučné hořčice, stačí přidat 1 - 2 lžíce.

Bramborové noky si připravíme podle návodu na balení.

Cuketovou omáčku můžeme smíchat s bramborovými noky již v hrnci, v druhém případě zalijeme noky omáčkou až na talíři. Efekt je na talíři stejný, obojí vypadá skvěle.

Cuketovou omáčku s bramborovými nohy ihned po přípravě podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cuketová omáčka s bramborovými noky

Zpět na recept