Výborná zatepla i zastudena, i když vzhledem k množství ingrediencí finančně náročnější, určitě stojí tato buchta za zkoušku.
Hodnocení
4.7
/ 5 (9x)
Doba přípravy
75 min
Ingredience
Podle chuti
Česnek6 stroužků
Sůl
Majoránka
Mletý černý pepř
Ostatní
Olej1 hrneček
Vejce10 ks
Cuketa400 g
Kypřicí prášek do pečiva2 balíčky
Anglická slanina300 g
Hladká mouka 400 g
Tvrdý sýr300 g
Podle potřeby
Strouhanka
Tuk na vymazání
Postup přípravy
V míse smícháme na širší části struhadla nastrouhanou cuketu i sýr, olej, mouku, prášek do pečiva a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, pro úsporu můžeme použít i měkký salám.
Připravíme si česnek, který oloupeme a nožem rozmačkáme.
Je to podobné jako bramborová buchta, kterou dělám. Ale zaráží mě to šílené množství vajec, když stačí dvě. Moje mamina to dělá z brambor a cukety podobným způsobem, jako jen z brambor. Když tam chce někdo sýr, prosím. Já to dělám jen z mouky, droždí (lze použít i ten kypřicí prášek), dvou vajec, česneku, majoránky. Kdo chce, lze tam dát třeba i kousek té slaniny, ale skoro půl kila mě taky zaráží. Mě tam chutnají třeba víc houby. A místo oleje dávám sádlo, a to ani ne do těsta, ale na vymazání pekáče a potření buchty. Ale olej se samozřejmě dá. Ale když se potře pekáč sádlem, případně trochu vysype moukou, tak strouhanka není nutná a nepřipeče se to.
martina L.
odlehčená forma :-)
jen pro doplnění...posledně když jsem tuto buchtu pekla, jsem do ní jaksi zapoměla dát ten olej..... a šlo to taky a byla výborná - takže taková odlehčená forma:-))