Cuketová bramborová buchta

Výborná zatepla i zastudena, i když vzhledem k množství ingrediencí finančně náročnější, určitě stojí tato buchta za zkoušku.


4.79x
75 min

Postup přípravy

V míse smícháme na širší části struhadla nastrouhanou cuketu i sýr, olej, mouku, prášek do pečiva a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, pro úsporu můžeme použít i měkký salám.

Připravíme si česnek, který oloupeme a nožem rozmačkáme.

Ingredience opatrně osolíme, přidáme majoránku (nešetříme - klidně plnou hrst), pepř a utřený česnek. Nakonec přidáme vejce, pro nadýchanější buchtu můžeme bílky ušlehat, ale není nutné.

Vše důkladně promícháme, vylijeme na vymazaný a nejlépe strouhankou vysypaný vyšší plech a pečeme na 180 °C asi 40 minut. Zda je buchta dobře propečená, vyzkoušíme stejně jako u bábovky - špejlí.

Za tepla i díky roztavenému sýru je mírně mazlavá (aby se někdo nebál, že je nedopečená), po vychladnutí ztuhne.
user-icon

autor Smudlina1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cuketová bramborová buchta

Zpět na recept