Cuketa v krnovském těstíčku

Cuketa usmažená v kořeněném těstíčku. Receptů na cuketu není nikdy dost, když se úroda opravdu vydaří.


4.5292x
20 min
1×

Postup přípravy

Cuketu omyjeme, osušíme a nakrájíme asi na půl centimetru silná kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Na těstíčko rozšleháme vejce s kořením adžika, gyros kořením, solí, mlékem, prolisovaným česnekem, minerálkou, vrchovatými lžícemi celozrnné mouky, směsi na bramborové knedlíky v prášku a práškem do pečiva. Minerálku můžeme obměnit světlým pivem.

Kolečka cukety protáhneme v těstíčku a usmažíme z obou stran v rozpáleném oleji.

Cuketu v krnovském těstíčku podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou nebo salátem.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cuketa v krnovském těstíčku

Zpět na recept