Cuketa s bramborovými noky

Snadný zeleninový pokrm s bramborovými gnocchi, který podáváme s jogurtovo-bylinkovou omáčkou.


4.839x
30 min
1×

Ingredience

1 kscibule
450 gcuketa
1 kspaprika červená
500 gbramborové gnocchi (polotovar)

omáčka

cukr
200 mlbílý jogurt
1 lžícečerstvý nebo mražený kopr

podle chuti

sůl

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Jogurt osolíme, promícháme s usekaným koprem, podle chuti můžeme přisladit a necháme rozležet. Cibuli a papriku očistíme a nakrájíme na kostičky. Cuketu omyjeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké plátky. Bramborové gnocchi uvaříme podle návodu na obalu. V hlubší pánvi na oleji postupně orestujeme cibuli, papriky a cuketu. Potom přidáme uvařené a okapané bramborové gnocchi a vše na pánvi promícháme. Podle chuti osolíme.

Cuketu s bramborovými noky podáváme s jogurtovo-bylinkovou omáčkou. Místo kopru můžeme použít podle oblíbenosti pažitku, petrželku nebo i mátu.

Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!

Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě vrcholí, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.

Cuketa

Rychlé obědy z cukety v 10 variacích

Možná už si nevíte rady, jak s úrodou cuket co nejlépe naložit. Kromě polévky a oblíbených placiček, lze cuketu zakomponovat do spousty pokrmů - zapéct ji, přidat do rizota, naplnit, ale také z ní připravit masové lasagne nebo chutný paprikáš.

Rychlé

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Cuketa s bramborovými noky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena