Čorba je kyselá smetanová polévka se zeleninou a masovými knedlíčky, která je typická pro Sedmihradsko. Je velmi chutná, osvěžující a silná, recept má mnoho variant.
50 g | máslo |
1 ks | cibule |
1 ks | celer |
2.5 l | voda |
3 ks | mrkev |
1 ks | kedlubna |
1 ks | bobkový list |
1 svazek | petrželová nať |
200 g | mražený hrášek |
6 kuliček | celý černý pepř |
1 lžička | sušený estragon |
3 kuličky | celé nové koření |
200 ml | sladká smetana 33% |
2 ks | petrželový kořen |
směs | |
---|---|
3 stroužky | česnek |
1 lžička | sůl |
1 ks | vejce |
50 g | rýže |
0.25 lžičky | čerstvě mletý černý pepř |
0.5 lžičky | mletá uzená paprika |
500 g | mleté vepřové plecko |
podle chuti | |
sůl | |
citronová šťáva |
autor Libchen
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.