Cop s ořechovo-rumovou náplní

Kynutý cop s náplní rozhodně vyzkoušejte. Je k nakousnutí a věřte, že nezbude. A není složitý!


3.510x
120 min
1×

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku a doprostřed vymáčkneme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme s trochou cukru a vlažným mlékem. Necháme 15 minut stát a přidáme zbylé ingredience. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme 45 minut kynout.

Z ingrediencí na náplň vytvoříme ořechovou nádivku. Vše dobře promícháme včetně šťávy z 1 citronu.

Pak vyválíme na plát, který potřeme nádivkou. Stočíme ho jako roládu a přeneseme na vymazaný plech. Od středu roládu rozkrojíme na dvě půlky, vzniknou nám dva prameny. Jedna půlka rolády je pořád vcelku, podrží nám prameny pěkně u sebe. Prameny do sebe propleteme. Pak rozřízneme i druhou polovinu rolády a vzniklé prameny spleteme stejným způsobem. Konce pramenů můžeme nechat volně, nebo je vsuneme dospodu. Vzniklý cop pečeme v předehřáté troubě na 200 °C (horkovzdušná trouba 180°C) dozlatova.

Po upečení potřeme cop s ořechovo-rumovou náplní cukrovou polevou.

Tip: Cop máme rádi na Vánoce jako štolu, ale když po spletení konce copů spojíme, vznikne nám věnec vhodný na Velikonoce. Před upečením vymáčknu do věnce čtyři důlky a po upečení do nich naaranžuju malovaná vajíčka.
user-icon

autor Katryn


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cop s ořechovo-rumovou náplní

Zpět na recept