Do rendlíku nalejeme mléko, které jsme před tím ochutili čokoládou. Celou tmavou čokoládu nalámeme a vložíme ji do rendlíku s mlékem. Dáme vařit a při tom mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Mléko s čokoládou přivedeme téměř k varu a pak odstavíme.
V míse smícháme strouhanku s 5 lžičkami cukru, promícháme. Přilijeme mléko s rozpuštěnou čokoládou a pořádně zamícháme. Do zamíchaného těsta přidáme žloutky a znovu zamícháme.
Těsto vlijeme do menší zapékací misky a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 30 minut - dokud není povrch pevný na dotek. Troubu nevypínáme.
Mezitím z bílků ušleháme tuhý sníh a pak do něj postupně vmícháme zbylý cukr. Šleháme dokud není sníh skutečně tuhý a lesklý.
Upečený základ nákypu v misce potřeme třešňovým džemem a na něj naneseme sníh. Mísku dáme zpátky do trouby a pečeme dozlatova - dokud se na sněhu nevytvoří pevná kůrka.
Zdobíme čerstvým ovocem.
Foto: www.profimedia.cz