Zde máte recept, jak si připravit jednoduchý recept na krém, který můžete použít do cukroví.
3 ks | vejce |
150 g | cukr moučka |
1 balíček | vanilkový cukr |
2 lžíce | kakao |
100 g | ztužený tuk |
20 ml | rum |
400-500 g | máslo |
Do mísy dáme vejce, cukr, vanilkový cukr a kakao metličkou důkladně promícháme. Nad párou zahříváme tak dlouho, dokud není směs horká. Přidáme tuk, rum a za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny a pomalu přidáváme vychladlou směs, vše vyšleháme v hladký krém.
Čokoládový krém používáme do nejrůznějších moučníků a k plnění a potírání cukroví.
Cukroví pečené s láskou: Tradiční recepty po babičce
V mnohých domácnostech se z cukroví peče stále to samé a na některé druhy se zapomíná. Pojďme si připomenout pár receptů na výborné cukroví, které pekly už naše babičky.
10 nejoblíbenějších druhů cukroví: Najdete mezi nimi ty své?
Medové perníčky, kakaové pracny, voňavé vanilkové rohlíčky a klasické linecké. Nebo dáváte přednost nepečeným druhům cukroví a nejdříve z vánočního stolu mizí vosí hnízda a rumové kuličky? Ať už je to jakkoli, jsou druhy cukroví, které k vánočním svátkům patří. A pokud ještě nemáte své oblíbené recepty, máme pro vás pár tipů.
autor Jirka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena