3 ks | vejce | |
150 g | cukr moučka | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
2 lžíce | kakao | |
100 g | ztužený tuk | |
20 ml | rum | |
400-500 g | máslo |
Do mísy dáme vejce, cukr, vanilkový cukr a kakao metličkou důkladně promícháme. Nad párou zahříváme tak dlouho, dokud není směs horká. Přidáme tuk, rum a za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny a pomalu přidáváme vychladlou směs, vše vyšleháme v hladký krém.
Čokoládový krém používáme do nejrůznějších moučníků a k plnění a potírání cukroví.
Cukroví pečené s láskou: Tradiční recepty po babičce
V mnohých domácnostech se z cukroví peče stále to samé a na některé druhy se zapomíná. Pojďme si připomenout pár receptů na výborné cukroví, které pekly už naše babičky.
10 nejoblíbenějších druhů cukroví: Najdete mezi nimi ty své?
Medové perníčky, kakaové pracny, voňavé vanilkové rohlíčky a klasické linecké. Nebo dáváte přednost nepečeným druhům cukroví a nejdříve z vánočního stolu mizí vosí hnízda a rumové kuličky? Ať už je to jakkoli, jsou druhy cukroví, které k vánočním svátkům patří. A pokud ještě nemáte své oblíbené recepty, máme pro vás pár tipů.
Autor:Jirka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena