Čokoládový dezert s jahodami

Čokoládovo-smetanový sytý dezert podáváme s jahodami a mandlemi.


3.917x
45 min
5×

Postup přípravy

Z omytého citronu jemně nastrouháme kůru. Hořkou čokoládu nakrájíme na malé kousky nebo nastrouháme nahrubo. Jahody očistíme a omyjeme.

Víno zahříváme s cukrem tak dlouho, dokud se nerozpustí. Vmícháme citronovou kůru, zalijeme smetanou na šlehání a vše přivedeme k varu. Za stálého míchání přidáme čokoládu a drcený rozmarýn. Čokoládovo-smetanovou směs necháme velice pozvolna vařit asi 25 minut.

Na dno vypláchnutých skleniček nebo mističek vložíme jahodu, zalijeme tekutým krémem a vychladlé necháme přes noc ztuhnout v lednici.

Čokoládový dezert ozdobíme jahodami a spařenými nebo praženými mandlemi. Ke zdobení můžeme použít šlehačku a lístek máty. Podáváme jako dezert ke kávě.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čokoládový dezert s jahodami

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.