Čokoládový cheesecake

Recept na jemný čokoládovo-tvarohový zákusek.


3.411x
30 min
3×

Postup přípravy

200 g sušenek, třeba kakaových věnečků, si rozdrobíme a přidáme k nim změklé máslo. Pořádně smísíme, aby vzniklo jakoby těsto. Hmotu vložíme do dortové formy s odnímatelným dnem. Pořádně rozprostřeme na dno.

Tvaroh, cukr a smetanu ušleháme. Nad párou si lehce rozpustíme mléčnou čokoládu (opravdu do krémové konzistence, aby nebyla moc horká). Necháme čokoládu chvíli vychladnout a přidáme k tvarohu a smetaně, umixujeme. Nezapomeneme vysypat i ztužovač.

Náplň nandáme na připravený korpus ze sušenek a chladíme v lednici. Nejlépe přes noc. Několik hodin před podáváním však na zákusek nalijeme čokoládovou polevu posypeme sušenkami smíchanými s trochou tvrdšího másla, aby se vytvořila drobenka, do které nastrouháme ještě několik tabulek čokolády. Použila jsem čokoládu s mléčnou náplní a když se nastrouhá , vytvoří takové pěkné dvojbarevné hoblinky, opět necháme ztuhnout.

Čokoládový cheesecake nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor Jitka K


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čokoládový cheesecake

Zpět na recept