Čokoládové kostičky s mandlemi

Milujete nugát? V tom případě si připravte tyto kostičky, které mu jsou velmi podobné.


2.6152x
30 min

Postup přípravy

Mandle podle potřeby spaříme, oloupeme a umeleme najemno.

Připravíme si vodní lázeň. Do misky nalámeme čokoládu a necháme ji zvolna rozehřát. Pak do ní vmícháme mléko a nejlépe ručním šlehačem hmotu šleháme dohladka. Hmota musí být opravdu hladká.

Pak do ní vmícháme mandle a po částech ji rozprostřeme na alobal. Necháme vychladit. Optimální teplota tuhnutí je 15 - 17 °C, jinak se na ní vytvoří nepříjemný šedý povlak. Kostky je možno zdobit oříšky.

Studené kostky můžeme nakrájet do libovolných tvarů.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čokoládové kostičky s mandlemi

Zpět na recept