Tradiční sladká irská pochoutka míří i na český stůl.
Hodnocení
4.6
/ 5 (29x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
6x
Ingredience
Ostatní
Vejce6 ks
Máslo200 g
Skořice2 lžičky
Ořechy150 g
Cukr moučka200 g
Hladká mouka 160 g
Hořká čokoláda200 g
Poleva
Voda
Cukr krupice100 g
Na ozdobu
Čokoládová rýže nebo hoblinky
Postup přípravy
Čokoládu nasekáme nahrubo a necháme ji rozpustit ve vodní lázni.
Bílky oddělíme od žloutků.
Mouku smícháme se skořicí a jemně mletými ořechy.
Máslo utřeme s cukrem do hladké světlé pěny. Smícháme žloutky s tekutou čokoládou a zamícháme do pěny.
Pak přidáme mouku a vymícháme do hladkého těsta.
Bílky vyšleháme s cukrem do pěny a velmi opatrně je zamícháme do těsta.
Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Na plechu necháme asi 60 minut vychladnout.
Studený moučník rozkrájíme na kostky 5 x 5 cm (asi 20ks). Cukr smícháme s horkou vodou do husté cukrové polevy a jednotlivé kostky potřeme. Povrch brownies ozdobíme čokoládovými hoblinkami nebo rýží.
Zajímavé komentáře
Nemá chybu