Čokoládová suflé

Velice snadný recept na čokoládové suflé s mandlemi a oříšky.


3.198x
60 min
1×

Postup přípravy

Mandle a ořechy umeleme nebo rozdrtíme najemno a smícháme je. Čokoládu nasekáme nahrubo. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.

Troubu předehřejem asi na 190 °C. Připravíme si formičky na suflé (6 - 8ks). Místo formiček můžeme použít stejné hrnečky. Důkladně je vymažeme máslem a vysypeme ořechy.


Připravíme si vodní lázeň. Do mísy vložíme čokoládu a přilijeme likér. Čokoládu necháme za stálého míchání rozehřát. Vzniklá čokoládová hmota musí být hladká a lesklá. Mísu vyndáme z lázně a čokoládu necháme trochu vychladnout.

Mezitím si prosejeme mouku a vmícháme ji do čokolády. Jemně ale důkladně vmícháme asi dvě třetiny cukru a žloutky. Nakonec ušleháme bílky v pevný sníh a zapracujeme do něj zbylý cukr. Bílkovou hmotu pak po částech vmícháme do připravené čokolády. Těsto moc nemícháme a je důležité vmíchávat sníh postupně, aby se zachovala nadýchanost těsta.

Těsto opatrně rozdělíme do připravených formiček, přičemž dbáme na to, aby formičky byly plné asi jen 3/4. Prostě aby těsto bylo maximálně 1 - 2 cm pod okrajem.

Formičky vložíme do trouby a pečeme je asi 15 - 20 minut. Je důležité, aby byla trouba plně rozehřátá, jinak těsto klesne a nedosáhneme kýženého výsledku.

Pokud je po 15 - 20 minutách povrch stále ještě měkký, vložíme je ještě na 5 minut do trouby. Suflé musí mít naomak pevnou kůrku.

Upečené suflé podáváme ve formičkách a zdobíme je oříškovou zmrzlinou. Přípradně můžeme přelévat čokolodovou nebo ořechovou polevou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čokoládová suflé

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena