Čokoládová suflé

Velice snadný recept na čokoládové suflé s mandlemi a oříšky.


3.198x
60 min
1×

Postup přípravy

Mandle a ořechy umeleme nebo rozdrtíme najemno a smícháme je. Čokoládu nasekáme nahrubo. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.

Troubu předehřejem asi na 190 °C. Připravíme si formičky na suflé (6 - 8ks). Místo formiček můžeme použít stejné hrnečky. Důkladně je vymažeme máslem a vysypeme ořechy.


Připravíme si vodní lázeň. Do mísy vložíme čokoládu a přilijeme likér. Čokoládu necháme za stálého míchání rozehřát. Vzniklá čokoládová hmota musí být hladká a lesklá. Mísu vyndáme z lázně a čokoládu necháme trochu vychladnout.

Mezitím si prosejeme mouku a vmícháme ji do čokolády. Jemně ale důkladně vmícháme asi dvě třetiny cukru a žloutky. Nakonec ušleháme bílky v pevný sníh a zapracujeme do něj zbylý cukr. Bílkovou hmotu pak po částech vmícháme do připravené čokolády. Těsto moc nemícháme a je důležité vmíchávat sníh postupně, aby se zachovala nadýchanost těsta.

Těsto opatrně rozdělíme do připravených formiček, přičemž dbáme na to, aby formičky byly plné asi jen 3/4. Prostě aby těsto bylo maximálně 1 - 2 cm pod okrajem.

Formičky vložíme do trouby a pečeme je asi 15 - 20 minut. Je důležité, aby byla trouba plně rozehřátá, jinak těsto klesne a nedosáhneme kýženého výsledku.

Pokud je po 15 - 20 minutách povrch stále ještě měkký, vložíme je ještě na 5 minut do trouby. Suflé musí mít naomak pevnou kůrku.

Upečené suflé podáváme ve formičkách a zdobíme je oříškovou zmrzlinou. Přípradně můžeme přelévat čokolodovou nebo ořechovou polevou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čokoládová suflé

Zpět na recept