Čokoládová roláda

Recept je trošku pracnější, ale určitě jej zvládnete.


4.018x
60 min
2×

Postup přípravy

Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Pak do něj přidáme cukr a po částech vmícháme mouku a žloutky. Důkladně promícháme, nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a povrch uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut na 200 °C.

Upečený piškot vyklopíme na vlhkou utěrku, sundáme papír a opatrně srolujeme. Necháme vychladnout.

2/3 másla rozpustíme, odstavíme a přidáme mouku a 2/3 cukru. Znovu dáme na oheň a jakmile hmota zhoustne, odstavíme ji. Vmícháme kakao a necháme ji za občasného promíchání vychladnout.

Zbytek másla utřeme se zbytkem cukru a vanilkovým cukrem, pak po troškách přidáme vychladlou směs. Trochu vzniklého krému si odložíme na ozdobu a do zbytku přimícháme oříšky.

Vychladlý piškot rozmotáme, potřeme oříškovým krémem a stočíme. Pokusíme se rukama vytvarovat z rolády stříšku.

Polevu si připravíme podle návodu, celou roládu rovnoměrně potřeme a dáme na chvíli do chladničky zatuhnout.

Zbytek krému dáme do zdobičky a stříšku čokoládové rolády ozdobíme vlnovkou.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čokoládová roláda

Zpět na recept