Čokoládová roláda s krémem z mascarpone

Rychlá a nenáročná roláda s vynikajícím lehkým krémem.


4.788x
30 min
11×

Postup přípravy

Vejce důkladně vyšleháme s cukrem do pěny. Polohrubou mouku smícháme s kakaem a kypřícím práškem a lehce vmícháme. Těsto nalijeme na plech vymazaný (prsty) máslem.

Korpus na roládu pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut.

Zatím si připravíme krém. Smetanu ušleháme se ztužovačem. Stranou si lehce rozmícháme mascarpone s cukrem. Obojí lehce smícháme.

Upečenou roládu ještě horkou srolujeme a hned rozrolujeme. Pak ji necháme vychladnout.

Korpus namažeme marmeládou, můžeme pokapat rumem, kávou a nakonec namažeme krémem a zarolujeme. Čokoládovou roládu s krémem mascarpone dáme asi na hodinu ztuhnout do lednice. Pak ji nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor hxlxn


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čokoládová roláda s krémem z mascarpone

Zpět na recept