Čokoládová poleva s kávou

Rychlá a jednoduchá poleva na zákusky i cukroví.


3.816x
20 min

Postup přípravy

Uvaříme si černou kávu, jak jsme zvyklí. Můžeme přidat cukr, ale nemusíme.

Rozlámeme si čokoládu na kousky, vložíme do menšího hrnečku, potom do horké vodní lázně a necháme hodně změknout. Přidáme na vločky nakrájené máslo, 2 lžíce velmi horké černé kávy a spojíme v hladkou polevu.

Polevu pečlivě mícháme, dokud trochu nezchladne a přiměřeně nezhoustne. Poté čokoládovou polevu s kávou ihned použijeme na zdobení dortů, moučníků a cukroví.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čokoládová poleva s kávou

Zpět na recept