Čokoládová buchta s polevou

Jednoduchý recept na skvělou čokobuchtu, který si oblíbí nejen milovníci čokolády.


4.127x
45 min

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Poté smícháme všechny ingredience na těsto (mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva, vejce, mléko a změklé máslo). Těsto nalijeme na středně velký plech vymazaný máslem a vysypaný moukou nebo vystlaný pečícím papírem. Těsto na plech rozprostřeme rovnoměrně a pečeme cca 30 minut na 180 °C. Mezitím si připravíme polevu tak, že rozpustíme máslo, to smícháme s rumem, horkou vodou, cukrem a kakaem. Hotovou buchtu polijeme polovinou polevy. Necháme zchladnout a až potom polijeme druhou polovinou polevy. Čokoládovou buchtu můžeme krájet na kostky a podávat ke kávě, ale i jako sladkou tečku po vydatném obědě.


Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky


Milujete čokoládu? Čokoláda byla vždy spojována s pocitem štěstí a v těchto pochmurných dnech si potřebujeme zlepšovat náladu. Vyzkoušejte 10 neodolatelných receptů!


Čokoláda


Nepečené arašídové řezy s čokoládou krok za krokem


Připravit sladké tyčinky ze zdravých surovin není vůbec těžké. Příprava je opravdu jednoduchá a navíc na jejich přípravu nepotřebujete ani troubu.


Nepečené

user-icon

autor Just cook


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čokoládová buchta s polevou

Zpět na recept