Čočková polévka se zelím

Recept na čočkovou polévku s bílým sterilovaným zelím a zakysanou smetanou.


4.217x
75 min
1×

Postup přípravy

Čočku vypereme a namočíme na 2 hodiny do studené vody. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zelí necháme okapat a pokrájíme na kousky. Zakysanou smetanu podle potřeby naředíme mlékem.

Namočenou čočku slijeme, propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a spolu s bobkovým listem uvaříme do poloměkka.

Ze sádla, cibule a mouky si připravíme cibulovou jíšku, kterou vmícháme k poloměkké čočce. Osolíme, opepříme, ochutíme tymiánem, přidáme zelí a vaříme ještě 15 - 20 minut. Odstavíme z tepla, vmícháme zakysanou smetanu, ale již nevaříme.

Čočkovou polévku s bílým sterilovaným zelím a zakysanou smetanou můžeme podávat i jako samostatný pokrm s pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čočková polévka se zelím

Zpět na recept