Čočková polévka se zeleninou na indický způsob

Recept na polévku z červené čočky, zeleniny a kokosového mléka. Ostřejší sytá polévka, která zahřeje.


4.618x
45 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
700 mlvývar
1 kscibule
1 ksmrkev
1 lžícerajčatový protlak
1 lžícečerstvý zázvor
1 šálekčervená čočka
1 hrstčerstvý koriandr
2 řapíkyřapíkatý celer
200 mlkokosové mléko
1 kschilli paprika
2 lžícechilli pasta
1 lžícekoření garam masala
1 lžičkamletá uzená paprika

podle chuti

citronová šťáva

Postup přípravy

Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na drobnější kousky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na plátky. Zázvor oloupeme a jemně nastrouháme, očištěnou chilli papričku nakrájíme na kolečka.

Na oleji necháme zpěnit cibulku s česnekem, chilli paprikou a strouhaným zázvorem. Pak přidáme mrkev a řapík celeru, vše orestujeme a ochutíme rajským protlakem, chilli pastou, kořením garam masala, paprikou, pepřem a solí. Ochucenou zeleninovou směs ještě asi 1 minutu restujeme, zalijeme vývarem a zvolna uvaříme doměkka. Pak do polévky nasypeme čočku a přidáme kokosové mléko. Čočkovou polévku se zeleninou vaříme, dokud nebude čočka měkká. Nakonec polévku ochutíme sekaným koriandrem a citronovou šťávou.

Čočkovou polévku se zeleninou na indický způsob podáváme horkou. Vhodnou přílohou jsou http://recepty.vareni.cz/kari-placicky-z-kokosoveho-mleka/?showme&cachelite=clean.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čočková polévka se zeleninou na indický způsob

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Indická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.