Čočka s jáhly

Recept je vhodný jako hlavní veganský nebo vegetariánský chod, případně jako příloha třeba k hovězímu masu.


4.36x
45 min
1×

Ingredience

1 ksmrkev
1 hrnečekčočka
2-3 ksbobkový list
1 kszelená paprika
2 lžícerajský protlak
4-5 kuličekcelé nové koření

podle chuti

2 stroužkyčesnek
jáhly
1 špetkapetrželová nať

Postup přípravy

Čočku dáme vařit s na kostičky nakrájenou mrkví, novým kořením a bobkovým listem. Mezitím si opereme jáhly ve vařící vodě a poté je nasucho opražíme na pánvi. Na opražené jáhly nalijeme trochu rostlinného oleje. Když je čočka poloměkká, přidáme k ní vařit jáhly i s olejem. Vaříme asi 20 minut. Přidáme i na proužky nakrájenou zelenou papriku. Může být i červená či žlutá. Pokud se voda vyvaří, průběžně čočku podléváme. Nasypeme trochu červené papriky a dovaříme vše do měkka. Když je vše měkké a jídlo má lehce řidší konzistenci, přidáme tak 2 lžíce rajského protlaku, prolisovaný česnek a petrželovou nať. Tu použijeme buď čerstvou nebo sušenou. Samozřejmě čočku s jáhly podle chuti osolíme a přidáme trochu pepře a trochu octa nebo citronové šťávy. Čočku s jáhly necháme jen projít varem a je hotovo. Čočku s jáhly podáváme teplé.
user-icon

autor andce

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Čočka s jáhly

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena